Grafiekkunst

De tijden dat grafiek werd beschouwd als prentkunst en inhoud het moest afleggen tegen techniek zijn voorbij. Grafiek is geëvolueerd tot een autonome kunstvorm binnen de hedendaagse kunst en biedt een eindeloze waaier aan mogelijkheden waarin andere media zoals fotografie en computer gemakkelijk hun weg vinden.
Alle mogelijke grafische technieken worden aangeleerd: hoogdruk (linosnede, houtsnede, houtgravure), diepdruk (etsen, droge naald, aquatint,...) vlakdruk (lithografie, offset), zeefdruk en tenslotte digitale grafiek (computergrafiek).

Het ‘vrije’ in de vrije grafiek wordt ontdekt door de opgedane kennis en het doelgericht experimenteren dat zal leiden tot kruisbestuivingen en een verruiming van de horizon op zowel inhoudelijk als technisch vlak.

Correctie schrijfwijze Auteur video: Jackie De Villers.

Het accent ligt op vrij creatief werk en het bereiken van een persoonlijke visuele expressie met als basis een grondige vakkennis. Er wordt vertrokken vanuit het karakter en de persoonlijkheid van de cursist om zo tot een autonoom eigenzinnig werk te komen.
De mogelijkheden zijn eindeloos, de begrenzing ligt enkel in de opgelegde limiet van de cursist zelf.

Meer informatie over Vrije grafiek

Lessen Vrije Grafiek gaan door op dinsdag, woensdag en donderdag avond van 18u00 - 21u30.