Eindejaarstentoonstelling 16 >17 Fotografie "DIFFERENT PERSPECTIVES"

DIFFERENT PERSPECTIVES 17

Vierdaagse Expositie Fotokunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten prikkelt de verbeelding.

Tijdens de expositie ‘Different Perspectives 2017/#DP17’ , van donderdag 22 juni tot en met zondag 25 juni, tonen ruim veertig studenten fotokunst van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASKA DKO) hun beste werk in het Oude Havenhuis te Antwerpen. Onder hen vier examenkandidaten, die hun persoonlijk afstudeerproject voorstellen aan het grote publiek.

Maak ook kennis met jonge ongepolijste fotografen die hun carrière aanvangen en volg hen van meet af aan. Ontdek het nog ruwe werk van de fotografen in opleiding en hun zoektocht naar een eigen stijl. De ruimte en bijzondere lichtinval van het Oude Havenhuis zorgen ervoor dat de artistieke uitstraling van de beelden optimaal tot hun recht komt.

Vier examenkandidaten presenteren elk hun eigenzinnige kijk op de wereld:

Diane Vingeroets werkte gedurende vijf jaar aan een documentaire over Rusland en sluit haar project af met bijna sprookjesachtige beelden van Siberië. De uitgestrekte winterse landschappen domineren het decor van een geïsoleerd universum. Dit bijzondere seizoen benadrukt het gevoel van eenzaamheid en de perceptie van eindeloosheid.

Hans Van de Linden observeert en onderzoekt veranderingen in het landschap. Vergankelijkheid en versteende restanten van macht, worden in een monumentale idylle gevat. Het is aan de kijker om een boodschap in de menselijke stillevens te vinden en te reflecteren over vooruitgang.

Jony Verheggen volgde afgelopen jaar voetbalclub Yellow Blue, een derdeklasser uit Beveren. Met haar eigenzinnige interpretatie van de documentairefotografie legt ze de focus niet op de wedstrijd, maar op alle taferelen rondom.

Puk Bresser toont dit jaar haar zoektocht naar het Zelf, waarbij de toeschouwer een onverwachte rol speelt. Haar presentatie van vorig jaar “De IJsgevangene”, trok ook de aandacht in het buitenland en binnenkort wordt ze gepubliceerd in het Social Art Award Book waarin 50 internationale kunstenaars onder de aandacht worden gebracht door The Institute of Art and Innovation Berlin.

We nodigen u graag uit op onze bekende bruisende en eigenwijze vernissage, met live muziek van de Blackbox Laptop Orchestra.

De opening wordt verzorgd door Vitalski, de Nachtburgemeester van Antwerpen.

U bent van harte welkom!
Vrije toegang

LOCATIE
OUDE HAVENHUIS
ENTREPOTKAAI 1 - 2000 ANTWERPEN

(tegenover het MAS, aan de andere kant van het Willemdok)
Parkeergelegenheid: Q-park Godefriduskaai
Openbaar vervoer: op wandel afstand

PROGRAMMA

Donderdag 22 juni
20.00 u. Vernissage
ingeleid door Vitalski , nachtburgemeester van Antwerpen
aansluitend live muziek door de Blackbox Laptop Orchestra
deuren 19:00 u

Vrijdag 23 juni
17.00 – 24.00 u. Nocturne
21.00 - 24.00 u. Miss Tigra music artist/DJ

Zaterdag 24 juni
11.00 – 18.00 u. doorlopend geopend

zondag 25 juni
11.00 – 18.00 u. doorlopend geopend,
met 'meet the artists' (tot 17 uur), waar u met alle deelnemers in gesprek kan gaan.

Social media

blog: https://differentperspectives2017.wordpress.com
FB: https://www.facebook.com/differentperspect/
instagram: https://www.instagram.com/different_perspectives_17/