Schilderen-fresco restauratie

Conservatie project in de Onze Lieve Vrouwekathedraal, Antwerpen. Een cross-over project van onze ateliers: Hout - Meubel en Lessen Restauratie van Schilderijen en Beelden / Oude Schildertechnieken / Schilderen Fresco.

In het atelier restauratie schilderijen/polychromie leggen we ons vooral toe op het conserveren en restaureren van schilderijen en gepolychromeerde houten beelden. Om de kunstwerken beter te begrijpen wordt er ook kennis gemaakt met technieken zoals zilverstift, aquarel, fresco, tempera, olieverf en zelfs bladgoud voor de liefhebbers.
In de hogere graad wordt er aan twee aspecten aandacht besteed: het kunsthistorische en het materiaaltechnische. Binnen een klimaat van dialoog en reflectie wordt er zowel in groep als individueel gewerkt aan restauratieprojecten en wordt een basis gelegd voor het opstellen van conservatie- en restauratiedossiers.
In de specialisatie vertrekt men van de ervaringen en materiaaltechnische verworvenheden opgedaan in de hogere graad met als doel het onder begeleiding zelfstandig uitvoeren van restauratieprojecten.
Om praktische en doelgerichte ervaring op te doen wordt er doorheen het schooljaar niet enkel in het atelier maar ook in situ gewerkt aan altaarstukken, schilderijen en gepolychromeerde beelden. Deze restauratiewerven bevinden zich doorgaans in de Antwerpse kerken en de kathedraal.

Vergulden

https://myalbum.com/album/E2NRmEy7PnOt

Fresco

https://myalbum.com/album/2bQ3HFKDiIiz
https://myalbum.com/album/bYgY3hT4POfC
https://myalbum.com/album/XP9OruJkTLAJ

Bedoeking:

Enveloppemethode:

Houtwormbehandeling

Lessen Restauratie schilderijen / polychromie gaan door op: 
Maandag en dinsdag van 13u30 tot 17u00 en van 18u00 tot 21u30

Leerlingen kiezen in samenspraak met de leerkrachten twee van de vier aangeboden lesmomenten.