Documenta - Museum Folkwang

REIS DOCUMENTA(13) KASSEL - MUSEUM FOLKWANG ESSEN is VOLZET
vrijdag 29 jun - maandag 2 jul 2012

Vzw Athena nodigt je uit om deel te nemen aan een vierdaagse uitstap naar dOCUMENTA(13) Kassel (Duitsland). De uitstap is bedoeld voor een groep van 36 (max.) personen.

De dOCUMENTA is sedert haar ontstaan in 1955 één van de belangrijkste tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Telkens wordt getracht een actuele stand van zaken te geven van de hedendaagse kunst wereldwijd. Het evenement vindt eens om de vijf jaar plaats. Het duurt precies honderd dagen en strekt zich meestal uit over de hele stad. De vaste tentoonstellingslokaties zijn meestal het Museum Fridericianum, de Documenta-Halle, de Orangerie/Aue-Paviljoen en het Bahnhof. Dit naast tal van andere projecten die zich elders ontwikkelen, in bioscoop Gloria Cinema en op de winkelpromenaden en de parklandschappen die Kassel rijk is. Voor de dOCUMENTA wordt telkens een hoofdcurator aangesteld. Dit keer gebeurt de selectie door de Italiaans-Amerikaanse kunsthistorica Carolyn Christov–Bakargiev, voorheen actief als curator bij PS1 New York, Castello di Rivoli Museum Turijn en Biënnale van Sydney.
Naast de dOCUMENTA(13) is nog meer te zien in Kassel. Zo raden we een bezoek aan de Neue Galerie aan. Deze collectie bevat hoofdzakelijk Duitse schilder- en beeldhouwkunst vanaf 1750, met veel ruimte voor de Kasselse hofschilders en oa. een afdeling expressionisme en internationale hedendaagse kunst. Ook kunnen we een bezoek aan Wilhelmshöhe, een groots barok park met watervallen, fonteinen, namaakgrotten en kastelen van de Italiaanse architect Francesco Guernieri (18de e) aanbevelen.

Op de heenreis bezoeken we het Folkwang museum te Essen, dat zijn oorsprong dankt aan de verzamelaar Karl Ernst Osthaus die in 1909 één van de eerste openbare collecties van hedendaagse kunst met een internationale uitstraling, bijeenbracht in een museumruimte ontworpen door architect Henry Van de Velde. Sedert 2010 is de collectie gehuisvest in een nieuwe museumarchitectuur van David Chipperfield, één van de meest belangwekkende Britse architecten van vandaag. Het museum speelde in 2010 een voorname rol in het kader van Essen Ruhrgebied culturele hoofdstad van Europa. Zwaartepunt van de collectie: schilderkunst, beeldhouwkunst en objecten, romantiek, impressionisme (19de e) en alle avantgarde bewegingen (20ste e).

Meer over de tentoonstellingen, artiesten, lokaties: www. documenta. de / www. museum-folkwang. de

VRIJDAG 29 JUNI
8u30 vertrekplaats 1: Oude Leeuwenrui nr. 29, 2000 Antwerpen, Felixarchief
8u45 vertrekplaats 2: Gerard le Grellelaan nr. 10, 2020 Antwerpen, hotel Crown Plaza
: per bus naar Essen (D)
11u00 tot …u… (uren onder voorbehoud) : bezoek Folkwang Museum Essen en lunchpauze
...u... (te bepalen) : incheck in hotel omgeving Kassel
avond vrij

ZATERDAG 30 JUNI
…u… (te bepalen) gezamenlijk vertrek naar dOCUMENTA(13)
vrij bezoek tentoonstellingen dOCUMENTA(13)
…u… (te bepalen) gezamenlijk vertrek naar hotel
avond vrij

ZONDAG 1 JULI
…u… (te bepalen) gezamenlijk vertrek naar dOCUMENTA(13)
vrij bezoek tentoonstellingen dOCUMENTA(13)
…u… (te bepalen) gezamenlijk vertrek naar hotel
avond vrij

MAANDAG 2 JULI
…u… (te bepalen) uitcheck hotel en gezamenlijk vertrek naar Kassel centrum
vrij
16u00 bus naar Antwerpen
-PRIJS : 325 € voor 3 overnachtingen met ontbijt + toegangsticket Folkwang museum Essen + twee toegangstickets dOCUMENTA(13) voor za 30-6 en zo 1-7 + busrit Antwerpen – Essen – Kassel – Antwerpen + fooi chauffeur
incl.: dagelijkse gezamenlijke verplaatsing naar de dOCUMENTA(13) en terug
excl.: alle andere verplaatsingen en andere toegangstickets
NB: reserveer tijdig: de inschrijvingen worden stopgezet zodra het maximum bezoekers is bereikt

-HOTEL : in de omgeving van Kassel: uitsluitend twin kamers met WC/douche

-NIET VERGETEN : studentenkaart + lunchpakket voor dag 1

-INSCHRIJVEN : kan door onderstaand intekenstrookje volledig ingevuld in te leveren op het secretariaat KASKA-dko t.a.v. Gerrit Taeymans + 325 € te storten op de rekening van vzw Athena 789-5894885-19 met de vermelding “dOCUMENTA(13)” en de naam van de deelnemer. Gelieve je reservatie eveneens via mail te melden aan Kris Van Haesendonck (vanhaesendonck @ gmail.com) en aan Ria Van Landeghem (riavanlandeghem @ telenet.be). Je inschrijving is definitief zodra zij jou een bevestiging toezenden. Ben je geïnteresseerd, schrijf dan onmiddellijk in: de inschrijving wordt stopgezet zodra het maximum aantal betalende inschrijvingen bereikt is.

- REISBIJSTANDSVERZEKERING (verplicht) : heb je deze verzekering (eventueel via je mutualiteit)? Zoniet, breng ons dan vooraf op de hoogte: dan zorgt KASKA-DKO tijdelijk (op jouw kosten) voor je verzekering.

- ANNULATIEVERZEKERING (facultatief): je hebt de mogelijkheid om deze tegen 20 € af te sluiten bij reisbureau WATS: vragen naar Simonne Van Riet, De Keyzerlei 44, 2018 Antwerpen.

- INFORMATIEMOMENT: je zal in de loop van de maand mei uitgenodigd worden voor een kennismaking en inleidende lezing door de docenten Kris Van Haesendonck en Ria Van Landeghem
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

INTEKENSTROOK:
Ik, ondergetekende ……………………………………………………………………….
(naam en voornaam zoals vermeld op identiteitskaart)
wonende te ……………………………………………………………………….
……………………………………………………………………….
……………………………………………………………………….
(volledig adres)
email ……………………………………………………………………….
(belangrijk!)

GSM ……………………………………………………………………….

schrijf mij in voor de vierdaagse uitstap vrijdag 29 juni – maandag 2 juli 2012 dOCUMENTA(13)

Ik verklaar dat ik

wel / niet (schrappen wat niet past) beschik over een reisbijstandsverzekering

wel / niet (schrappen wat niet past) beschik over een annulatieverzekering
Ik zal opstappen op de volgende vertrekplaats:

vertrekplaats 1: Felixarchief (schrappen wat niet past)

vertrekplaats 2: Hotel Crown Plaza (schrappen wat niet past)