expo Govert van Heusden

SILENT SPACES

Govert van Heusden
van Heusden werd geboren in Bertrange, Groothertogdom Luxemburg.
Sinds 2015 studeert hij, als leerling van Nils Verkaeren, landschapschilderen aan de Koninklijk Academie voor Schone Kunsten Antwerpen (KASKA-DKO).
Silent Spaces vormt een afsluiten van die academiejaren.

Van Heusdens’ schilderijen lijken uit het leven gegrepen, maar zijn in feite de verbeelding van een verstilde realiteit. Hij koestert een voorliefde voor landschappen die sporen van menselijke aanwezigheid bevatten. Deze legt hij met olieverf vast op drager die hij dusdanig kiest dat ze een extra dimensie aan zijn verfhuid toevoegen. Zo opteert hij voor panelen met een sterke, zuigende ondergrond en voor canvas met extra lagen grondering die het weefsel van het doek als het ware doen verdwijnen. Hierdoor verkrijgt van Heusden een zachte textuur waarmee hij de poëzie van leegte en isolement simuleert. Voor van Heusden is schilderen een vorm van contemplatie. Zijn respect voor de realiteit vertaalt hij via penseelstreken die slechts figuratief worden als ze de toeschouwer bereiken.

De Expo Silent Spaces biedt een overzicht van werken die van Heusden tussen 2019 en 2021 schilderde. Hij nodigt u van harte uit, om samen met hem in zijn verstilde realiteit te stappen.

Met speciale dank aan Nils Verkaeren, KASKA-DKO.
Praktisch:
Vernissage op zaterdag 12 juni 2020, van 15.00 tot 19.00 uur.
Op 13, 16,17, 18, 19 en 20 juni, telkens van 14.00 tot 18.00 uur.
ARTTELEX, Oude Beurs 39-41 Antwerpen
Informatie:
govertvheusden@gmail.com
www.arttelex.be
info@arttelex.be
Facebook en Instagram