Nathalie Joret geselecteerd voor Lace Effects 1

Het werk van Nathalie Joret (student textiele kunsten) is opgenomen in de tentoonstelling Lace Effects 1, te bezichtigen in het museum van de kant in Calais. Proficiat!

"Het internationale Kant- en Modecentrum van Calais zet van 6 oktober 2013 tot 18 mei 2014 de hedendaagse modecreatie in de schijnwerpers met de expositie Lace Effects 1. Deze is onderdeel van een van de initiatieven van het Europese Crysalis-project. Dit project is geselecteerd in het kader van het Europese programma voor grensoverschrijdende Europese samenwerking INTERREG IVa 2 mers dat medegefinancierd is door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. De aaneenschakeling van Crysalis exposities die bijeengebracht zijn onder de titel Moving Textiles, brengt zowel de grondbeginselen van het metier als de technische beheersing bij de textielvernieuwing met elkaar in verband. Lace Effects 1 vertoont zo textielstukken, mode en design die ontleend zijn aan het kantthema.

De ontwerpers evenals het publiek delen vandaag een ware geestdrift voor de textiel. Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is men getuige van een explosie van hedendaagse, multidisciplinaire creaties die alle ontleend zijn aan het “kanteffect”. Dat wordt niet meer beperkt tot retrostijlen, confectiekleding of het maken van gordijnen; kantwerk is een trend geworden!"

Meer informatie