uitstap 22 maart Luik: La Boverie/Aquarium-Museum

Kaska-dko nodigt je uit om deel te nemen aan de studiereis naar Luik. De uitstap gaat van start bij een bezoek aan La Boverie waar we met een gids een selectie van een veertigtal hyperrealistische beeldhouwwerken van de grootste namen in de hedendaagse kunst (Paul McCarthy, George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, Carole Feuerman, John De Andrea,…) gaan bekijken. De expositie Ceci n’est pas un corps toont een weergave van de evolutie van de menselijke gestalte van de jaren 1970 tot vandaag. 'Hyperrealisme' is een kunststroming die in de jaren 70 in de Verenigde Staten opdook. Het abstracte de rug toekeren en proberen om een nauwkeurige weergave van de natuur voor te stellen tot het punt dat de toeschouwers zich soms afvragen of ze te maken hebben met een echt lichaam. De hyperrealistische kunstenaar creëert een soms amusant, soms verstorend, maar steeds een betekenisvol kunstwerk. We maken ook tijd vrij om de boeiende vaste collectie van La Boverie te ontdekken.
Vervolgens houden we een middagpauze met de mogelijkheid om met Abraham Puts de architectuur van het station van Luik-Guillemins te bewonderen, waarover de docent ter plekke een woordje uitleg gaat geven. Aansluitend wordt er tijd voorzien om vrij de tentoonstelling Toetanchamon te bezoeken, waar een reconstructie van de grafkamer met originele voorwerpen is opgesteld.
https://nl.liegetourisme.be/toetanchamon?origine=switchLangue

Vervolgens trekken we met de bus verder naar het Aquarium-Museum van Luik, waar ook een zeldzame muurschildering te bewonderen is van Paul Delvaux. http://aquarium-museum.uliege.be/nl/

INFORMATIEMOMENT: wo 11 maart, 19u00 tot 20u00 in Aula 3 (gebouw Mutsaardstraat, 1ste verdieping): inleidende lezing door Stefan Wouters en Frank Verlie.

PRIJS: 40 euro voor de inkomtickets, heen- en terugreis autobus. Fooi chauffeur niet inbegrepen
NB: voor de cursisten BAK (Kunstexploratie) is deze uitstap inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

PROGRAMMA

8u30: vertrek: Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen: per bus naar Luik (geen busstop voorzien onderweg)
10u00: La Boverie: bezoek met gids de tentoonstelling ceci n’est pas un corps, en vaste collectie.
13u00 -16u00: middagpauze + bezoek met Abraham Puts architectuur station Luik-Guillemins en expo Toetanchamon (niet in de prijs inbegrepen)
16u00 -18u00: bezoek aan het Aquarium-Museum van Luik
18u00: vertrek per bus naar Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen (geen busstop voorzien onderweg)
19u30: (uur onder voorbehoud) aankomst Felixpakhuis, Oude Leeuwenrui 29, 2000 Antwerpen

RESERVEREN : ben je geïnteresseerd, schrijf dan in op de deelnemerslijst aan de balie van het secretariaat, met jouw actuele GSM en ICE telefoonnummer (in case of emergency noodnummer), email-adres gegevens, beschikking over reisverzekering (verplicht) ja/neen. Je inschrijving is pas definitief na je inschrijving op deze lijst en na betaling op rekeningnummer van Kaska-dko, IBAN Nummer BE78 068-2328641-86, BIC GKCCBEBB met de vermelding ‘studiereis Luik’ en de naam (namen) van de deelnemer(s). Betalen kan eventueel ook aan het secretariaat avondschool KASKA-dko (enkel gepast geld).
Het aantal tickets is beperkt! Zo snel mogelijk inschrijven is de boodschap, liefst voor 18 maart.
BELANGRIJK : de deelnemers die betalen via het rekeningnummer moeten zich nog steeds persoonlijk komen inschrijven. Deze persoonlijke inschrijving op deze lijst geldt wettelijk als je contract t.o.v. de organisator van de reis. Annuleren na inschrijving is niet mogelijk. Mocht je alsnog verhinderd zijn, mag je wel een andere deelnemer voorstellen om je te vervangen, en de wijziging noteren op de deelnemerslijst. Indien je zelf afwijkt van het voorziene reisprogramma en de gemaakte afspraken, is dit op eigen verantwoordelijkheid en kan Kaska-dko de reisvoorwaarden niet garanderen.