Audiovisueel Jeugdatelier
Hoe schrijf je een scenario? Hoe vertaal je dit naar een storyboard? En hoe breng je dit in beeld? In het audiovisueel atelier ben je op de juiste plaats om te komen experimenteren en creëren met beeld en geluid, animatietechnieken en allerlei digitale media. In dit atelier ontdek je de magie van het bewegende beeld!
Wat wil jij vertellen via het bewegend beeld? Fictiefilm, documentaire en reportage, experimentele film en videokunst?
De nadruk ligt op je zelfexpressie, maar ook leren werken in groep is belangrijk: een film maak je trouwens nooit alleen!
Schrijven, ontwerpen, animeren en acteren. De techniek staat in functie van jouw idee: camera, belichting, geluid en montage. Scenario, decoupage, setopbouw, cadrage. Met verzamelde en zelfgemaakte geluiden naar interessante manieren zoeken om emoties op te roepen. Het komt allemaal aan bod en dat maakt van het audiovisueel atelier een zeer veelzijdige en afwisselend atelier.
Je leert in dit atelier kritisch kijken naar films. Welke strategieën hebben de makers ingebouwd om ons hun verhaal te brengen? En vooral, hoe kan je dit zelf toepassen in je eigen werk.
Je leert werken met verschillende opnametoestellen. Van GSM, over DSLR tot de digitale filmcamera. Ook gevonden beeldmateriaal (found footage) biedt ons een invalshoek.
Je leert werken met computerprogramma’s zoals Adobe Première, Photoshop, After Effects, Animate, Dragonframe, Blender en Garageband.
Wie of wat houd je tegen?
De lessen Audiovisueel Jeugdatelier zijn lessen van de 3de graad (12 tot 17 jaar). Ze gaan door op woensdagnamiddag van 13u.30 tot 17u. of op vrijdagavond van 18u. tot 21u.30 in Campus Eyckermans, 1ste verdiep.
Contact & info/docent : Jan Michiels
Zie ons aan het werk op Vimeo