TekenKunst

Het atelier TekenKunst opteert voor vernieuwing en actuele artistieke expressievormen. Tegelijk is ze ook academisch georiënteerd met oog voor traditie, tekentechniek en ambacht. it atelier biedt een brede waaier aan mogelijkheden en vangt aan met leren kijken en zien en eindigt met creëren van doorleefde persoonlijke kunstwerken.
Het accent zowel op waarnemingstekenen en het ontdekken van de verschillende tekenkundige mogelijkheden, technieken en media, als op de ontwikkeling van een eigen beeldtaal, stijl, invulling en interpretatie.
Daartoe wordt er naast de lessen tekenen naar waarneming en/of model eveneens lessen experimenteel vrij tekenen aangeboden. In dit atelier kunnen eigen tekenkundige projecten vorm krijgen en zich ontwikkelen.

In het atelier actuele tekenkunst atelier ligt de nadruk op het teken(en) als autonoom uitdrukkingsmiddel. Onderzoek van het medium, actualiteit en het ontwikkelen van een eigen beeldtaal binnen een persoonlijk traject vormen de basis van dit atelier. Je kan ervoor kiezen om dit parcours volledig te volgen, of te combineren met de andere ateliers.
Je wordt begeleid in de ontwikkeling van een eigen individueel parcours, of je nu kiest voor waarnemingstekenen of er eerder een individuele beeldtaal, stijl, inhoudelijkheid en interpretatie wenst te ontwikkelen. Je staat vrij om deze inhoudelijk verschillende lessen naar behoefte, wens, interesse te combineren en/of te variëren.

Vakdocenten:
Avondcursus 1ste jaar 4de graad: Harry Laureys, Herman Declerck
Maandag- en dinsdagavond 18.00 - 21.30u

Avondcursus 2de - 5de jaar vierde graad, 1ste - 2de SG: Harry Laureys, Zoë Mechiels en Henri Ardui.
Woensdag- en donderdagavond 18.00 – 21.30u

Cursus Actuele TekenKunst: Herman Declerck, Zoë Mechiels
Maandagnamiddag: 14.00 - 17.30
woensdagavond 18.00 – 21.30u

Dagcursus 1de - 5de jaar vierde graad, 1ste - 2de SG: Herman Declerck, Lou Gils
Dinsdag- en donderdagnamiddag 13.30 – 17.00u

Meer info:
Herman Declerck - herman.declerck@telenet.be
Zoë Mechiels - pco@kaskadko.be
Henri Ardui - kaskadko.henriardui@gmail.com
Lou Gils - lou.gils@ap.be